Onze Ambassadeurs

Ik geloof in de
kracht van mensen...

Ik geloof in de kracht van mensen en vooral in de kracht van mijn ploegen. Deze kracht zal centraal staan in de projecten die de Foundation wil steunen: solidariteit, vrijgevigheid, burgerschap, creativiteit, algemeen belang, delen van middelen, emoties, enz. Ik moedig al mijn medewerkers aan om een actieve rol te spelen in dit programma, om de sporters, de ambassadeurs, de verenigingen te gaan ontmoeten en om samen projecten uit te voeren die zinvol zijn en die de lijnen van onze samenleving een beetje in beweging zullen brengen.

YANNICK
CEO van Ladbrokes.be
Yannik-CEO

Sporters

Jean-François Lenvain

DE MARATHONLOPER, DE PARTNER VAN EEN SPORTMAN

Jean-François Lenvain, ultramarathonloper in vele woestijnen over de hele wereld, ontving de prijs voor ethiek in de sport, uitgereikt door de Federatie Wallonië-Brussel en Adeps. Dit is een mooie beloning voor het voormalige hoofd van de sociale cel van RSC Anderlecht voor zijn betrokkenheid bij de club “Tous à Bord”, een project dat valide en minder valide mensen de mogelijkheid biedt om samen te sporten.

Cynthia bolingo

DE SPRINTER MET EEN SOCIAAL GEWETEN

Cynthia Bolingo is een Belgische sprintster. Ze begon op 15-jarige leeftijd met atletiek nadat ze was gespot bij een schoolwedstrijd. Zij ontdekte een grote passie voor atletiek, wat te zien is aan haar indrukwekkende prestaties in diverse wedstrijden. Zij is Europees vice-kampioene en lid van de Belgian Cheetahs. Voor haar zijn vooral de kinder- en immigratieproblematiek van groot belang.

Zizou Bergs

The ace of heart

Ik ben Zizou Bergs, professionele tennisspeler uit Pelt. Vanaf mijn 15 jaar ben ik op internaat gegaan voor in het topsportcentrum van Tennis Vlaanderen te stappen, gelegen in Antwerpen. Langs de uren op de baan volgde ik wetenschappen topsport aan de topsportschool.

Mijn hoogste ranking bij de junioren was nummer 12 van de wereld. Op mijn 18 jaar ben ik professioneel gegaan en daarlangs doe ik nog bedrijfskunde en managementwetenschappen aan de Open Universiteit in Nederland.

In 2018 haalde ik mijn hoogste ranking, ATP 380. Mijn passie voor te helpen aan de gemeenschap is gekomen toen ik een trip deed naar Burundi. Ik was toen 15 jaar en leerde de realiteit kennen. Zo ben ik elk jaar kleren, schoenen en tennis equipement blijven opsturen die ter plaatse op de tennis wordt verdeeld.

Lola Mansour

DE JUDOKA DIE SCHRIJFT EN CAMPAGNE VOERT

 

Lola Mansour werd in 1993 in Brussel geboren en is de winnares van de Young Public Award 2018 van de Laure Nobels Foundation voor Waals-Brabant. Zij schreef de eerste regels van haar eerste roman op 17-jarige leeftijd, tijdens een sportstage in Berlijn, waarbij zij gebruik maakte van haar momenten van eenzaamheid binnen een mannelijke omgeving. Lola, gouden medaillewinnares op de Olympische Spelen voor jongeren in 2010 en Europees kampioen judo bij de junioren in 2012, houdt ervan te lachen… vooral om zichzelf! Lola is ook zeer begaan met de rechten van de vrouw en de strijd tegen alle vormen van discriminatie.

Nigel Bailly

DE PILOOT EN LERAAR VAN HET LEVEN

Nigel Bailly is nooit gestopt met geloven in zijn dromen. Zelfs geen motorcrossongeluk waardoor hij op 14-jarige leeftijd in een rolstoel belandde. Integendeel, het is een nieuwe bron van motivatie voor de jonge Belgische coureur die er alles aan doet om zijn waarde te bewijzen, zowel op de baan als daarbuiten. Hij heeft een diploma in directiesecretariaat en vastgoed en traint nu om in 2021 deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans als lid van een 100% handisportteam. Nigel besteedt ook veel tijd aan het praten met en het delen van zijn ervaringen met jongeren die vroegtijdig de school hebben verlaten om hen te laten zien dat in het leven alles mogelijk is.

 

Mohamed (Marco) El Marcouchi

DE ATLEET TEN DIENSTE VAN ANDERE ATLETEN

Mohamed, bekend als Marco, is Belgisch-Marokkaans. Hij is 31 jaar oud en een professionele bokser. Zijn verhaal met de bokshandschoenen begon toen hij 16 jaar oud was. Als tiener, zwervend door de straten van Molenbeek op zoek naar identiteit en betekenis, vervalt hij bijna in de criminaliteit. Het was boksen dat hem echt redde. Hij heeft een grote sportieve passie ontdekt en door hard en regelmatig te werken heeft hij zich in de loop der jaren in de ring opgelegd. Zijn huidige record omvat 28 gevechten, waarvan hij er 26 won en 2 verloor. Hij is de Afrikaanse en Benelux kampioen. Vandaag streeft Marco nog steeds zijn WBA-titel na in Paleis 12 en de wereldtitel in Brussel. Als trainer, coach en geëngageerd persoon met een groot hart, traint hij jongeren in deze nobele sport en de educatieve en morele waarden ervan. Hij stelt ook boksen voor als een aanvulling op sportbeoefening aan andere sporters van hoog niveau om hun prestaties op het veld te verbeteren.

Bij Ladbrokes.be

Onze teams

“De betrokkenheid van de werknemers bij het project van de Foundation is voor ons vanzelfsprekend.

Betrokkenheid bij sociale acties geeft een gevoel van verbondenheid met het bedrijf, maar creëert ook een nieuwe relatie tussen collega’s. Velen onder ons willen deelnemen aan de acties van de Foundation. Het geeft een nieuwe dimensie aan ons dagelijks werk, maar stelt ons bovenal in staat waardevolle hulp te bieden voor een gemeenschappelijk project.

 

Wat de Foundation betref

Charlotte

BESTUURDER VAN DE LADBROKES FOUNDATION

“Van elkaar leren om samen nog sterker te staan”

Jonge of minder jonge sporters en de werknemers van Ladbrokes.be hebben vaardigheden, middelen, ervaringen, waarden en levensverhalen om te delen en uit te wisselen. De uitdaging van de Foundation is om ruimte te bieden aan deze burgerinitiatieven, om de ontmoeting tussen al deze mensen te bevorderen, om impulsen van solidariteit te creëren en om uiteindelijk samen vernieuwende en solidaire projecten te ontwikkelen die goed zijn voor iedereen!

LILI

ONTWIKKELINGSPARTNER VAN DE LADBROKES FOUNDATION

“Om goed te zijn in een sport of vakgebied, moet men ook streven naar perfectie naast dit gebied”

In het kader van onze coachingprojecten helpen wij buitenlandse of Belgische topsporters of werkzoekenden om dichter bij hun sportieve of professionele doelstelling te komen in een globale visie van 360 graden+1. De 1 graad waarnaar wij met hen trachten te werken, impliceert onvermijdelijk de ontwikkeling van hun sociaal engagement en hun soft skills. Ons doel zal zijn de door de Foundation gesteunde sporters te omringen in een geest van solidariteit en wederkerigheid en alle mensen in de samenleving te betrekken bij het bijdragen aan collectieve actie en samen te handelen om samen te leven.